Etkinlikler

 
Çalıştaya Katılım Sağlandı

1 Kasım 2021 tarihinde Giresun Ticaret Borsası tarafından düzenlenen lisanslı depoculuk çalıştayına ekibimiz tarafından katılım sağlanmıştır. 



 
 
Eğimli Arazilerde Fındık Tarımında Sürdürülebilirlik Çalıştayı

11 Mart 2020 tarihinde saat 10:00-12:00 arasında Eski Rektörlük binasında Eğimli Arazilerde Fındık Tarımında Sürdürülebilirlik konulu çalıştayımız olacaktır. İlgi duyan herkes davetlidir.
 

Fındık Kırma Sistemleri Çalıştayı

13 Aralık 2018 Saat 9.00 tarihinde, Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda yapıldı.
 

Eğimli Arazilerde Fındık Tarımında Makineleşme Çalıştayı

Eğimli Arazilerde Fındık Tarımında Makineleşme konulu çalıştayımız, 22 Kasım 2017 saat 09:00 15:00 arasında güre yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleşmiştir.
 

Fındıkta Külleme ve Dalkıranla Mücadele Paneli

Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİFAM) müdürü Doç. Dr. Mükrimin Şevket GÜNEY’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Fındıkta Külleme ve Dalkıran" başlıklı panel, 19 Aralık 2016 Pazartesi günü saat 10:00'da, Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy (Sosyal Tesisler) Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Panelde fındıkta genel görünüm (besin değerleri, yıllara ve ülkelere göre toplam üretim, toplam tüketim trendleri, toplam ekili alan, dekar başına verim, vb.) istatistiklere dayalı olarak verildi. Dekar başına verimin dünya ortalamalarının altında olduğu belirtildi ve verim düşüklüğü ile ürün kalitesine etki eden en önemli faktörler arasında yer alan külleme ve dalkıran etmenlerinin tanınması etkileri ve mücadele yöntemleri üzerinde duruldu.
 

Fındıkta Külleme Çalıştayı

Trabzon Ticaret Borsası tarafından 25 Ekim 2016’da düzenlenen çalıştaya, Üniversitemiz adına Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİFAM) Müdürü Doç. Dr. Mükrimin Şevket GÜNEY, Müdür Yrd. Doç. Dr. Muaffak SARIOĞLU ve AR-GE Koordinatörlüğü Uzmanı Adem USTA katıldı.

Çalıştayda küllemenin fındıkta verimi ve kaliteyi olumsuz etkileyen önemli bir parametre olduğu üzerinde durulmuştur ve bir yıldan diğer yıla özellikle dökülmüş kuru yapraklar üzerinde yaşam döngüsünü sürdürdükleri ve yeni doğacak yapraklar ve çotanaklar üzerinde uygun hava koşulları ortaya çıkması durumunda, hava akımı ve rüzgârlar vasıtasıyla yeniden oluşabileceği kaydedilmiştir. Mutlaka sistematik, etkin ve yoğun bir mücadele gerektirdiği vurgulanmıştır. Bu mücadele ise kültürel ve gerekirse kimyasal mücadele olması gerektiği üzerinde durulmuştur.